Kako napisati uspešan CV za oglasnu tablu

Pročitajte savete za uspešno objavljivanje CV-ja

Niste sasvim sigurni kako da napišete dobar CV za Gigajob? Ovde bismo želeli da podelimo neke savete koji vam mogu biti od pomoći kad je u pitanju Gigajob i kako svoje potraživanje posla možete učiniti uspešnim. Trebate slediti nekoliko jednostavnih saveta i bićete na putu da napravite taj savršeni oglas za posao koji će pomoći da vaš CV privuče pažnju prospektivnih poslodavaca.

Kada koristite tablu za oglašavanje potreban vam je drugačiji CV od onog kada predajete molbu kompaniji za specifičan posao. To bi trebala biti kombimacija CV-ija i motivacijonog pisma. Glavna svrha je da pomognete poslodavcima da lakše nađu vaš oglas. Onda kada poslodavac pronađe vaš oglas i kontaktira vas, tada ćete poslati vaš regularni CV i druge reference, dokumenta na koja se pozivate. Nastavite da čitate i dajte profesijonalni izgled vašem oglasu za zapošljavanje a on će vam zauzvrat pomoći da nađete ono što želite:

spacer Naslov
Najvažnije: dajte sebi vremena da osmislite i sastavite naslov. Ključne reči koje koristite u naslovu će se uskladiti sa ključnim rečima koje poslodavci koriste za njihovu pretragu posla. Obratite pažnju da koristite sve važne reči u svom naslovu. Umesto da napišete "Učiteljski posao" napišite "Učitelj, Srednja Škola, Engeski, Hemija". Takav naslov će napraviti veliku razliku!
spacer Opis
  • Objasnite, kakvu vrstu posla-zapošljenja tražite. Ako niste sasvim sigurni kakvu vrstu posla tražite, dajte primere šta biste mogli da radite. Na primer: "Ja sam učitelj u srednjoj školi i predajem Engleski i Hemiju. Tražim posao-zapošljenje u javnim i privatnim školama. Takođe bih bio zainteresovan za podučavanje u večernjoj školi ili za private časove". No, nemojte napraviti grešku da preuopštite opis. "Zainteresovan sam za bilo koji posao" ili "Bilo šta" što ostavlja utisak da niste ozbiljni.
  • Sledeće, napravite listu vaših kvalifikacija. Vaša diploma, prošla i trenutna zaposlenja i bilo kakve dodatne kvalifikacije koje ste stekli, sve to će dati utisak poslodavcu o tome ko ste vi profesijonalno. Nemojte ništa izostaviti.
  • Konačno, no takođe bitno, nemojte zaboraviti da pišete o vrsti ugovora. Napomenite, da li želite raditi puno radno vreme ili samo povremeno, po broju sati ili samo za vikende/ u večernjim satima. Ove stvari su bitne poslodavcima.
spacer Fotografija
Lepa fotografija je poput šlaga na torti. Obratite pažnju da odaberete sliku koja je fotografisana ispred neutralne pozadine i koja pokazuje samo vaše lice od vrata na gore. Fotografija na kojoj gledate direktno u kameru je uvek više dopadljiva od one gde gledate na drugu stranu. I ne zaboravite: ovo nije fejsbuk, stvar je u tome kako da ostavite profesionalni utisak.

Sledite ova uputstva kada kreirate vašu Gigajob oglasnu tablu za CV-ije i naći ćete novi posao još brže! Sretno!

Vaš Gigajob Tim