Kako napisati uspešan oglas za zapošljavanje

Pročitajte savete za uspešno objavljivanje oglasa za posao

Niste sasvim sigurni kako da napišete dobar oglas za posao na Gigajobu? Ovde bismo želeli da podelimo neke savete koji vam mogu biti od pomoći kad je u pitanju Gigajob i kako svoje potraživanje posla možete učiniti uspešnim. Trebate slediti nekoliko jednostavnih saveta i bićete na putu da napravite taj savršeni oglas za posao koji će pomoći da vaš CV privuče pažnju prospektivnih radnika.

Kada koristite tablu za oglašavanje potrebno je da kreirate specifičan oglas za posao. Glavna svrha je da pomognete onima koji traže posao da lakše nadju vaš oglas. Kada osoba koja traži posao pronađe vaš oglas i kontaktira vas, onda možete tražiti CV i druge reference, dokumenta na koja se pozivate. Nastavite da čitate i dajte profesijonalni izgled vašem oglasu za zapošljavanje:

spacer Naslov
Najvažnije:dajte sebi vremena da sklopite naslov. Ključne reči koje koristite u naslovu će se uskladiti sa ključnim rečima koje poslodavci koriste za njihovu pretragu posla. Obratite pažnju da koristite sve važne reči u svom naslovu. Umesto da napišete "Učiteljski posao"napišite "Učitelj, Srednja Škola, Engeski, Hemija". Takav naslov će napraviti veliku razliku!
spacer Opis
  • Dajte više detalja o tome koja vrsta posla je u pitanju. Napravite listu svakodnevnih dužnosti koje se moraju obaviti. Takođe pišite o vašoj kompaniji i/ ili timu u kom će vaš novo-zaposleni raditi. Ovo će pomoći novo-zaposlenima da dobiju prvi utisak o njihovom novom radnom mestu.
  • Sledeće, napravite listu potrebnih kvalifikacija. Diploma, i ostalih hard skills sposobnosti, (kao što su MS Office ili neki specialni programi), potvrde potrebnih potvrda/svedočanstava, radionica, itd. Takođe sastavite listu veštine ponašanja koje tražite (timski orientisan, društvene social skills, potencijalna vodstva). Ove specifikacije daju zaposlenima bolju ideju o radnom mestu. Nemojte ništa izostaviti.
  • Konačno, no takođe bitno, nemojte zaboraviti da pišete o vrsti ugovora. Napomenite, da li nudite puno radno vreme ili samo povremeno zaposlenje, po broju sati ili samo za vikende/ u večernjim satima. Ove stvari su bitne za one koji traže posao.
spacer Logo
Logo Kompanije je kao šlag na torti. Oglasi za zapošljavanje sa logoima kompanije se čine privlačnijim potencijalnim radnicima i stoga takvi oglasi imaju veće šanse da budu kontaktirani.

Sledite ova uputstva kada kreirate vaš Gigajob oglas za zapošljavanje i naći ćete nove radnike još brže! Sretno!

Vaš Gigajob Tim